BIO Kvinoja je prirodna pseudožitarica bez glutena s blago orašastim okusom. Svrstava se u supernamirnice zahvaljujući nizu korisnih tvari koje se povezuju s brojnim dobrobitima. Osim toga, također je odličan biljni izvor proteina . Može se koristiti kao alternativa klasičnim prilozima mesu, ali i drugim ukusnim jelima. Nadalje, možete ga koristiti za pripremu granole, kaše ili povrtnih pljeskavica ili palačinki.
“Majka žitarica” - tako nazivaju ovu drevnu južnoameričku biljku koju su još prije 5000 godina kultivirali na području današnjeg Perua, Čilea i Argentine te je, uz kukuruz, bila jedna od dviju osnovnih prehrambenih namirnica u carstvu Inka. I 5000 godina kasnije, kvinoja se vraća na velika vrata!
BIO Bijela kvinoja je žitarica koja sadrži vitamine, minerale, vlakna i bjelančevine. Kvinoja je lako probavljiva i ne sadrži gluten, ugodnog je okusa i pogodna je kao prilog raznim jelima.
Crna kvinoja pripada skupini popularnih prirodno bezglutenskih pseudožitarica izvrsnog okusa. Lako se priprema i može se pohvaliti širokim rasponom upotrebe u kuhinji. Možete čak pripremati slatke ili slane recepte uz njenu pomoć, stoga neka vaši okusni pupoljci vode vašu odluku. Na primjer, možete je iskoristiti za pripremu palačinki, kaša, salata, smoothieja, juha ili kao prilog.