Indukčné varenie je úžasné - ale len ak máš to správne kuchynské náradie
Indukčné varenie sa v kuchyniach udomácňuje a má na to dobrý dôvod. Na rozdiel od plynových alebo elektrických varných dosiek využíva indukcia magnetické. Hrniec alebo panvica sa zahrievajú takmer okamžite.
Je tu však háčik: nie každý riad je vhodný na indukciu. Bez správnych hrncov a panvíc táto elegantná indukčná varná doska nebude príliš užitočná. Aby riad fungoval na indukcii, musí byť vyrobený z feromagnetických materiálov, ako je liatina, nehrdzavejúca oceľ alebo uhlíková oceľ. Prečo? Pretože indukcia vytvára teplo generovaním magnetického poľa, ktoré reaguje s týmito materiálmi. Ak hrniec nie je magnetický, jednoducho sa nezahreje.
Nemaj však obavy. Ak si nie si istý, môžeš vykonať "test magnetom". Jednoducho prilep magnet na dno hrnca. Ak sa prilepí, všetko je v poriadku.